בקליניקה אני פוגשת אנשים שחוו טלטלה.
אני חשה את המצוקה שחווים פוגשי הסרטן.
אני רואה את הצורך להרגיש בשליטה על הגוף ועל המצב ולהיות אקטיבי.
מחלת הסרטן תמיד ריתקה אותי ברמה המדעית. במהלך לימודי האקדמיים איתגר אותי להבין מה גורם לתא אחד בודד להשתנות עד כדי כך שהוא משפיע בצורה דרמטית על כל הגוף.
בהמשך, זה הוביל אותי גם לדוקטורט בתחום הסרטן, למחקר שחקר את השפעת שינויים בשלד התא על ביטוי גנים הגורמים לחלוקת תאים ולסרטן. כמובן לא יפתיע אתכם שבחרתי לעבוד בחברה שמפתחת תרופות חדשניות לטיפול בסרטן.
כך יצא שכ-25 שנה פגשתי בעיקר את הפן המדעי של הסרטן, מאחורי עדשת המיקרוסקופ. אך בין כותלי הקליניקה אני נמצאת במפגש אחר עם הסרטן, עם הטלטלה שגילוי המחלה מייצר הן ברמה הפיזית, הן ברמה הנפשית והן ברמה הרגשית.
הרפואה המשלימה פתחה לי צוהר לאפשרויות אחרות. הבנתי שיש הרבה מה לעשות כשרותמים את כל הכוחות יחד – הקונבנציונלי עם המשלים, הסביבה המשפחתית והאישית. מתוך זה נולד בי הצורך להפגיש ולהנגיש את העולמות ולאפשר לפוגשי הסרטן הזדמנות למפגש אחר, הוליסטי יותר, המתייחס לכל ההיבטים.
בקליניקה אני רואה את התמונה הכוללת, מבינה ברמה המדעית והקלינית את הפרוטוקול הטיפולי הרפואי שהמטופל מקבל ומפגישה בין שני העולמות – הרפואה הקונבנציונלית והרפואה המשלימה – האינטגרטיבית. בהתאם לכך אני משלבת ומתאימה תזונה, צמחי מרפא ותוספים כדי לחזק את מערכת החיסון, להפחית את הסטרס ולאפשר לגוף להתמודד עם הטיפול הקונבנציונלי ותופעות הלוואי שלו. כך ניתן לעמוד בפרוטוקול הטיפולי עד לסיומו תוך שימוש במלוא הפוטנציאל של הגוף לרפא את עצמו.
מעבר לטיפול הרפואי הקונבנציונלי, יש למטופל הרבה כח והשפעה על מצבו הבריאותי.
מחקרים מדעיים רבים מאד מדגימים את חשיבות התזונה והשפעתה המכרעת על תהליך הריפוי ואף מצביעים על המנגנונים הביולוגים והפיזיולוגים באמצעותם מרכיבים תזונתיים ספציפיים פועלים. מחקרים מראים למשל קשר בין צריכה מספקת של דגים והגנה מפני סרטן הערמונית (פרוסטטה). אנו יודעים היום שאחד החומרים החשובים שמספקים הדגים הוא אומגה 3, חומצת שומן בריאה המשפיעה על בריאותנו באמצעות מספר מנגנונים שונים.
דוגמה נוספת היא הליקופן, נוגד חמצון אדום המצוי בעגבנייה למשל, שנמצא מפחית את הסיכון לסרטן הערמונית לא רק בזכות היותו נוגד חמצון אלא גם כיון שממש משפיע על ביטויים של גנים המעורבים ביצירת ההורמונים האנדרוגנים (הגבריים). גם אפיגנין, חומר המצוי בפרחי קמומיל, סלרי, פטרוזיליה ועוד נמצא מעכב את חלוקתם של תאי ערמונית סרטניים ואף עובד בסינרגיה עם הטיפול הכימותרפי דוגמת ציספלטין.
כורכומין, למשל, מעכב חלוקה של תאי סרטן שד ואף נמצא מונע את נדידתם ויצירת גרורות. ואילו, איזופלבונים – חומרים המצויים למשל בסויה – משפיעים על ביטויים של גנים המבקרים את התפתחות סרטן השד וצריכת סויה אף נמצאה קשורה בהפחתת הסיכון לחזרת הגידול.
הטיפול הרפלקסולוגי, כטיפול משלים, תומך מאד בתהליך. מעבר ליכולתו להרגיע הוא מסייע בהתמודדות עם סטרס וחרדה, מפיג כאב ומשפר את מצב הרוח. הטיפול עשוי להפחית בחילות ולעזור למתמודדים עם בעיות שינה.
אשמח לפגוש אתכם בקליניקה הביתית שלי, בסביבה בטוחה, תומכת ואינטימית.